Over ons

Capitalise on low hanging fruit to identify a ballpark value added activity to beta performance test. Override the digital divide.
Over ons

The Bossuwé family

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation X.

Frituur Bossuwé is al meer dan zestig jaar hét decor van het Kortrijkse Stationsplein. Het was Leopold Bossuwé die grondlegger was van deze Kortrijkse waarde. Intussen staat Bossuwé jaar en dag bekend om zijn traditionele frietjes.

Weten waar die traditie begon? Lees dan zeker tot het einde. We nemen je mee tot het jaar 1922. Het jaar waar alles begon. Let’s go!





01234567890012345678900123456789001234567890 heden

Op 11 april 2018 openden Olivier en Louis Honoré de deuren van een vierde Bossuwé vestiging. Hiermee rijst op ‘t Hoge ook meteen de allereerste frituur uit de grond! Leuk weetje: meer dan de helft van onze klanten bestelt stoofvlees(saus) in onze frituren. Gek, toch? We pakken dan ook graag uit met ons “stoofvleesconcept”! Zo waren we met dit concept ook aanwezig als cateraar op ‘Eten met Team Burgemeester 2019 in Kortrijk Xpo. We zorgden ervoor dat alle 1800 aanwezigen binnen de 2u gegeten hadden. Inclusief voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Bossuwé’s stoofvlees met frietjes voor iedereen!

Het succes van Bossuwé is natuurlijk niet op 1 dag gebouwd. Laat ons even wat terugkeren in de tijd, hoe was het vroeger?




01234567890012345678900123456789001234567890 01234567890012345678900123456789001234567890

2016 was het jaar van de uitdagingen voor Bossuwé. Het was het jaar dat Eethuis Vanallier Premium Belgian Fries uit de grond rijst. Met een nieuw trendy foodconcept brengt Bossuwé de foodtruck terug naar binnen en laat hem tegelijkertijd van een nieuwe kant zien. Onze missie? Eenvoudige gerechten op hoogstaand niveau serveren. Een plaats waar smaak, belevenis en gastvrijheid elkaar ontmoeten. It’s a match!




01234567890012345678900123456789001234567890 01234567890012345678900123456789001234567890

In het begin van het jaar 2000 stonden Carline Bossuwé en Philippe als enigen aan het roer. In 2012 maakte hun zoon Louis zijn intrede als friturist. 2 jaar later waagt ook hun oudste zoon Olivier zich aan een leven in de frituur. Het plaatje was compleet!

Van 2014 tot 2015 trekt Bossuwé de kaart van uitbreiding en vernieuwing. Zo openen ze een nieuwe frituur in Wevelgem en grijpt Olivier de kans om de mobiele Bossuwé frituur te lanceren. Maurice wordt geboren, onze oldtimer tapwagen is een feit. Van een succesjaar gesproken!



01234567890012345678900123456789001234567890 01234567890012345678900123456789001234567890

De jaren waar de passie voor frituren volledig tot uiting kwam.
Na de oorlog starten Maurice en Martha in 1945 met een speelgoedkraam (daarna een loterijkraam) op kermissen.
In 1952 neemt Maurice het bakkraam van nonkel Leopold over. Deze kreeg ook meteen een vaste plaats toegewezen voor de in- en uitgang van het station in Kortrijk. Een frituur die Maurice, samen met zijn vrouw Martha en hun drie kinderen, 28 jaar lang vol passie en enthousiasme draaiende hield.

Hiermee werd dan ook meteen het startschot gegeven van een groter frituur imperium. In 1982 gaf Maurice (na 30 jaar) de fakkel door aan zijn 3 kinderen waarbij dochter Carline en haar man Philippe de leiding namen.




01234567890012345678900123456789001234567890 01234567890012345678900123456789001234567890

9 september 1920, de dag waar het Bossuwé verhaal start, het jaar waar Maurice Bossuwé wordt geboren in het pittoreske Proven als zoon van een slager. Op 14-jarige leeftijd verbleef Maurice bij familieleden op de kermis waar hij werkte. Na Wereldoorlog II leerde hij de verdere kneepjes van het vak en leerde hij ook frietjes en oliebollen bakken bij zijn nonkel Leopold.